2.4.2006

Backstreet's back, All right!

Koska eilen tuli kiljuttua sukkahousuheviä sankareiden kanssa, oli tänään aika poikabändeille. Ensin lävähti Backstreet Boysin Show me the meaning ja sen jälkeen Westlifen You needed me. Tässä vaiheessa otin shufflen pois päältä, menetini katu-uskottavuuteni ja poistin muutaman kappaleen kovalevyltäni. Sinne on aikojen saatossa kertynyt aika paljon kaikkea kummaa, joka kaipaisi siivousteknikkoa. Tämä kaikki poikabändi-ihanuus sai minut kuitenkin niin imelälle tuulelle, että päätin tehdä jotain imelää. Ja lievästi hapanta. Kinkkisafka kuulosti hyvältä vaihtoehdolta.

Kuivakaapistani löytyi bambunversoja, joten niillä piti selvästi päästä alkuun. Bambu on muuten luultavasti maailman nopeiten kasvava kasvi ja sen kyllä huomasi, sillä se olikin jo kiipinyt ylimmälle hyllylle. Ei hätää, sain sen kyllä alas kiipeämällä keittiöjakkaralle. Löin alas tullessa pääni kaapin oveen, mikä otti sen verran kaaliin, että muistin jääkaappiin jääneen kaalin jämän. Päähän sattui kuitenkin niin penteleesti, että tuli tippa silmään, joten päätin valmiiksi itkevänä pilkkoa hieman sipulia mukaan. Poikabändikurimuskin oli jo vaihtunut Pastor Troyn Championsiin ja taas lanttuni päällä syttyi airam, joka osoitti pöydällä olevaa herkkusienipurkkia. Lanttua en kuitenkaan viitsinyt tähän ruokaan käyttää. Siinä alkoikin olla pohja valmiina kunnon kiinalaista ruokaa varten, joten siirryin lieden ääreen mesoamaan. Ajattelin pistää riisit kiehumaan, kun naapurin puudeli alkoi henkeäsalpaavan haukunnan rappukäytävässä. Onni onnettumuudessa, muistin mökkireissulta laukkuuni jääneen riisinuudelipaketin. Heitin hiljaisuuden toivossa puudelia postiluukusta riisinjyvällä ja olin taas onnellinen kuin tyttöni kanssa viime kesänä Vepsässä.

Kiinalaista ja kiinalaista. Mikä sitten onkaan kiinalaista. Ehkä pitäisi sanoa ennemmin kiinalaisvaikutteista. No hapanimeläkastike ainakin vaikuttaisi menevän Aasian suuntaan. Tähän laittamani hapanimeläkastikkeen ohje kannattaa ottaa talteen, sillä se ei vaadi liikoja kikkailuja ja tulos on sairaan hyvä. Vannon kautta lohjalaisuuteni!


Wes tli fe chicken

1 pkt kanan filesuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
1/4 keräkaalia
1 paprika
1 prk herkkusieniä
1 prk bambunversoja

Pilko valmiiksi sipuli ja valkosipulit suikaleiksi, porkkana ja paprika tikuiksi ja kaalikin suikaleiksi. Kaada pannulle öljyä ja ruskista kanat. Heitä mukaan sipulit ja paistele hetki, lisää sitten porkkana ja paistele taas pari minuuttia. Sitten paprika ja pientä paistelua. Lopuksi kaalisuikaleet, bambunversot ja herkkusienet sekä hieman herkkusienipurkista nestettä. Paistele hiljalleen ja valmista vasurilla samalla hapanimeläkastike.


Hapanimeläkastike kanalle

1,2 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
2½ rkl soijakastiketta
3½ rkl ketsuppia
2½ rkl maissijauhoja
1,2 dl appelsiinimehua

Laita kattilaan valkoviinietikka, sokeri, soijakastike ja ketsuppi. Suurusta appelsiinimehun ja maissijauhojen seoksella. Kaada kastike kana-kasvishärdellin päälle ja anna muhia niin kauan, että oletat kasvisten olevan kypsiä.

Tarjoa riisin, nuudelin tai riisinuudelin kanssa.





3 kommenttia:

  1. Tanjan sivuilta otin tällaisen hapanimeläkastikkeen reseptin ja teinkin sitä viikonloppuna possusuikaleiden ja riisin kanssa.
    Oli myös hyvää.

    Hapanimeläkastike

    3 rkl soijakastiketta
    3 rkl sokeria
    3 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
    3 dl vahvaa kasvislientä
    3 rkl ohrakasta



    1. Mittaa kaikki aineet kattilaan.
    2. Kuumenna sekoittaen sakeaksi.

    VastaaPoista
  2. Vaihtoehtoiset ohjeet aina tervetulleita. Sitähän ne sanovatkin, että maailman kuuluisin hapanimeläkastike on ketsuppi, jota minun versiooni tuli. Ei ole tullut ajateltua asiaa tuolta kannalta, mutta niinhän se on.

    VastaaPoista
  3. Oli maittavaa, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista