4.8.2006

Huijaripastaa

Pastaa teki kovasti mieli, mutta korkean hiilaripitoisuuden vuoksi päätin tällä kertaa jättää väliin. No päätin hieman huijata ja tehdä wanna-be-pastaa.


Kesäkurpitsa"tagliatelle"
2 annosta

1 kesäkurpitsa
öljyä
suolaa ja pippuria

Vedä kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa ohuiksi viipaleiksi perunankuorimiaveitsellä. Pinoa muutama pitkä viipale päällekkäin ja leikkaa veitsellä muutamaan osaan taas pitkittäissuunnassa tagliatellenauhoiksi. Paista pannulla öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.


Nopea katkarapukastike edelliselle
2 annosta

1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
2 dl kermaa
1/3 kanaliemikuutiota
100 g katkarapuja
suolaa
tilliä

Freesaa pilkottuja sipuleita öljyssä. Lisää kerma ja kanaliemikuutio. Keittele hetki. Lisää ihan lopuksi katkaravut. Tarkista suola ja lisää vielä tilli.


Sutaisin myös aamuksi karppaajan leipää. Vaikka en varsinainen karppaaja olekaan, mutta ihan mielenkiinnosta kuitenkin. Hauska kehitellä kaikkia uusia juttuja, varsinkin kun ei tiedä mistään mitään. Ja karppaus on kuitenkin minulle ihan tuiki tuntematon, mutta kiinnostava maailma vähine hiilihydraatteineen. Lopputulos voi olla todella syvältä tai välillä saattaa päästä jopa huipulle. No tästä leivästä tuli ihan veikeää ja ainakin kauniimpi huoneiston asukas sanoi sitä makoisaksi.


Karppileipä
1 prk maitorahkaa
1½ tl psylliumia (jauhettua ratamonsiemenen kuorta, sitkoainetta)
3 munaa
2 1/4 dl vehnäleseitä
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl porkkanaraastetta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
3/4 tl suolaa

Turvota psylliumia maitorahkassa 10 minuuttia. Lisää sekaan muut ainekset. Taikinasta tulee aikas löysää, mutta älä pelästy. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperille. Tästä tulee n. 3/4 pellillistä. Taikina kohoaa uunissa hieman, mutta lopputulos on uunista ottamisen jälkeen litteähkö. Maku on ihan hauska. Niin tosiaan... 200 astetta ja puoli tuntia.

1 kommentti:

  1. Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »

    VastaaPoista