24.9.2007

Makkaran rintafileepataa :D




Stroganoffiakin voi tuunata vähän heittelemällä siihen, mitä kaapista sattuu löytymään, eri asia tietysti voiko sitä enää kutsua sen jälkeen stroganoffiksi. Mutta kun kreivi ei enää elää, niin antaa mennä vaan. Oli ihan ällöttävän hyvää, mutta se on täysin punaviinin ja porkkanamehun klassikkoliiton ansiota. Jos nyt haluaa lisätä autenttisuutta, niin taitaa tähän olla tapana viskoa vähän smetanaakin.


Porkkanamehustettu makkarastroganoff
(4 annosta + loput pakkaseen)

öljyä
2 sipulia pilkottuna
1 munakoiso viipaloituna ja itketettynä
1 paprika pilkottuna

3 B-luokan makkaraa paloiteltuna (toivottavasti 3 B:n luokanvalvojalle sopii)

½ litraa ruskeaa kastiketta
2½ dl porkkanatäysmehua
2½ dl punaviiniä
1 kanaliemikuutio
½ dl etikkakurkkulientä
heinz-ketsuppia
sokeria

15 hillosipulia
8 viipaletta etikkakurkkuja/suolakurkkuja kuutioituna
pippuria
oreganoa
basilikaa


Freesaa hetki kasviksia öljyssä, poista pannulta ja paista makkaroille kevyesti käristynyt pinta. Poista makkarat. Tee n. puoli litraa ruskeaa kastiketta (voita, vehnäjauhoja, vettä...). Lisää siihen porkkanamehu, punaviini ja kanaliemikuutio. Keittele 10 minuuttia. Lisää etikkakurkkuliemi, ketsuppia luraus ja ripaus sokeria. Lisää freesatut kasvikset, makkarat, hillosipulit ja kurkkukuutiot. Anna kiehua hiljalleen 25-30 minuuttia. Mausta pippurilla, oreganolla ja basilikalla. Tarkista myös suola. Tarjoa riisin tai pottujen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Joo, hauska tietää, että muutkin uroot jaksaa laittaa kokkauksiaan blogistaniin.

    Käytitkö Stroganoffiin valmista ruskeaa kastiketta, vai teetkö sen itse?

    Lisään blogisi ruokablogi-listalleni - ilmoittele, jos haluat sen poistettavan.

    VastaaPoista
  2. Makkara on niin monipuolinen raaka-aine! Rintafileen lisäksi hookoon blööstä saa tehtyä urbaanin Runebergintortun: lenkistä leikataan viiden sentin pätkä (päätypala ei käy) ja laitetaan se lautaselle pystyasentoon. Tortun päälle tehdään sinapista rengas joka täytetään ketsupilla :-D

    VastaaPoista
  3. Miqu: Juu onhan tässä jo blogitettu reilu puolitoista vuotta. Tein ruskean kastikkeen itse, saa sellaisen kuin haluaa. Saa lisätä linkin.

    Välispiikki: ;D ;D :D Heh menin ihan sekaisin, kun kuvittelin, miltä urbaanirunsku näyttää. Mitäs päätypalalle tehdään?

    VastaaPoista
  4. Jos haluaa jatkaa leivonnaislinjalla, niin pätkälle lenaa voipi turauttaa majoa & asetella lenkin pään veikeästi kanneksi ja vot! meillä on tortun kaveriksi urbaani laskiaispulla :-)

    VastaaPoista