19.2.2008

Ei mikään cleansing mousse

Tätä loistavaa moussea tarjoilee videosivusto I'm Cooked. Ruokabloggaajien tietoisuuteen sen terapoi ansiokkaasti Monkeyfoodin pöristelijä Ylimuuli ja sen jälkeen sitä on tehty monessakin blogissa.

Mutta kuinkas muutenkaan, minun oli pakko ihan pikkusen tuunata sitä. Koska rakenne on maun ohella nautinnon A ja O, lisäsin pari kananmunaa joukkoon. Toisesta keltuaiset ja toisesta valkuaiset. Ei kun eihän se noin voikaan mennä. Mutta vatkatuista valkuaisista saatiin vähän lisää kuohkeutta rakenteeseen, vaikka avokado on jo ennestäänkin silkkaa samettia. Veikkaisin, että annoksesta saisi ihan täydellisen, heittämällä moussen vielä tunniksi pakkaseen, mutta siihen ei tällä kertaa tahtotila riittänyt.

Avokadohässäkän kanssa erityisen hyvältä maistui kirpeä mutta makea punaviinimarjakastike. Sitä ennen iski kuitenkin retrokuvaaja mousseen kiinni.



Avokado-kaakaomousse och punaherukka-
neilikkakastike


2 avokadoa
1,2 dl lämmintä vettä
1,2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljaesanssia
1 tl kanelia
0,5 rkl sitruunamehua
5-6 rlk sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista

Kastike:

punaherukoita
vettä
mausteneilikoita
sokeria

Poista avokadoista kivet ja lusikoi hedelmäliha irti. Laita ainekset keltuaisia ja valkuaisia lukuun ottamatta blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taas. Vatkaa valkuaiset ei-ihan-kovaksi-vaahdoksi ja kääntelee tasaisesti muun massan joukkoon. Heitä möyhötys kaappiin pariksi tunniksi.

Laita punaviinimarjat kattilaan, joukkoon hieman vettä ja muutama mausteneilikka. Kiehauta ja lisää sokeria makusi mukaan. Poista neilikat, painele keitos siivilän läpi, anna jäähtyä ja maistele kastiketta moussen kanssa.

9 kommenttia:

  1. Jestas, tämä on selkeä blogihitti. Minä tein sen suklaasta ja tarjosin karpaloiden kera :D
    ..En kyllä tee toiste, mutta pitipähän kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Minä tein maapähkinöiden kanssa miniminesteytyksellä ja teen kyllä toistekin. Sen verran oli hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Tämähän leviää kuin kulovalkea..

    VastaaPoista
  4. Hanna: minä teen kyllä toiste. Hyvvvööö. Ja ohjetta voi vieläkin jalostaa.

    Vesimeloni: Hauskinta tässä oli, että piti laittaa joukkoon maapähkinälevitettä, mutta unohdin pahalainen. Ehkä vielä joskus.

    Jams: 47. "Vähän aikaa on hiljaisuus. Tuleepa tuulenhenki ja käypi puoleksi sammuneesen hiillokseen. Tämä alkaa hehkua, pienoinen liekki leimuaa ja sytyttää kuivan ruohon tien vieressä. Liekki levenee tuulessa ja pääsee kuiviin sammaliin metsän laidassa. Siinä on kukkula, Liekki nousee metsäistä mäen rinnettä ylös, juurikuin luikerteleva kaitainen, tulinen kieli sammalissa palavan leveämmän kiilan etupäässä." - Z.T.

    VastaaPoista
  5. Yhtä hitti kuin banaanijäde!

    Mut mikä halvatun pörisijä.

    VastaaPoista
  6. Hih, eik teik muka o pöristelijä?! So. yleispörrääjä.

    VastaaPoista
  7. Ei kyllä mä olen yhden asian muuli enkä mikään pörisevä jantunen.

    ;-)

    VastaaPoista
  8. Tämä on kyllä ehdottomasti taas niitä ohjeita, joita on pakko kokeilla! Banaanijäätelö tuli jo kokeiltua ja kyllä se punajuuripizzakin vielä kokeiluun menee...;)

    VastaaPoista
  9. Jantunen: <3

    Kmsu: Pitäähän tätä kokeilla jo senkin takia, että lähes kaikki bloggaajat ovat jo kokeilleet. Ei ole yhtään kiva olla yksin tietämätön.

    VastaaPoista