14.4.2008

Sano mua rehtoriksi

Tässä vaiheessa vuotta pitää muistuttaa hyvästä retkisalaatista. Kohta sitä kuitenkin aletaan katsella hyviä ohjeita vappupiknikille ja muillekin ulkoriennoille.

Toinen mehevä perunasalaatti valmistui juuri Chef Rinkulan kanssa. Tuon samaisen miehen, jolle Matti Nykänen ja David Hasselpähkinä edustavat Cro Magnonin multihuipentumaa ja Dr. Alban parhainta ruotsiafrodancea EWAAA. Makunsa kullakin, onnittelut silti rehtoruudesta. Ja koska mentiin jo maun rajoille, jatketaan onnitteluja samoilla linjoilla K-18.


Rucolapestoinen perunasalaatti

7 varhaisperunaa keitettynä ja pilkottuna
3 rkl rucolapestoa
2 tl dijonia
½-1 rkl kapriksia
1 punasipuli pilkottuna
mustapippuria myllystä
(suolaa)
tuoretta tilliä hakattuna


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pureskele hyvin. Tehokas pureskelu lisää syljen eritystä ja sylki taas sisältää aineita, jotka pilkkovat tehokkaasti hiilareita. Mikä mainio vihje tästä vahingossa tulikaan karppaajille.

4 kommenttia:

  1. Kivalta tuntuva salaatti, mutta mitä ihmettä on rucolapesto? Pitääkö se tehdä itse vai saako sitä valmiina jostain?

    VastaaPoista
  2. Vaihdat tavallisessa pesto-ohjeessa olevan basilikan rucolaan, sillä tavoin saat naminami rucola-pestoa. *huutelee satujatar toisten plokeissa*

    VastaaPoista
  3. Kyllä huudella saa, kun noin hyvin huutelee. Näinhän se asia on. Tai sitten rucolapestoa myydään ihan valmiinakin ainakin stokkalla. En kyllä muista, mitä lasipurkissa lukee.

    VastaaPoista
  4. Kuten itse cheffikin tässä perunasalaattijutussa mainitsikin tulevasta kevään ilojuhlasta eli vapusta, niin olisko sitten tiedossa jotain mukavaa, yllättävää ja maukasta ideaa piknikille? Jalat muuten kuljettavat -jos kuljettavat- Turkuun piknikille tänä vuonna :)

    VastaaPoista