25.6.2008

Kompottia

Pakotin eilen kaverini opettelemaan panna cotan valmistuksen. Tuumasi, että eipä tuo kovin vaiketa ollut. No ei niin. Jokaisen kannattaisi lisätä kokkausrepertuaariinsa, on se niin hyvää ja vaivatonta.

Kameraa ei valitettavasti ollut, liitänpä siis pari satunnaista kuvaa värittämään. Mistä lie ovatkaan. Tai sitten se on val(l)etta.

Panna cotta ja liekitetty inkivääri-päärynäkompotti

1 3/4 liivatelehteä
3 dl kermaa
3 rkl sokeria
vanilliinisokeria maun mukaan

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja sokerit ja kiehauta. Purista liivatteista vesi pois ja sulata tilkkaan kuumaa kerma-sokerilientä. Sekoita tilkka loppuun kermaan. Kaada annosmaljoihin tai vaikka kahvikuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

20 g raastettua inkivääriä
2½ rkl sokeria
1 sitruunan mehu
2 päärynää
2 cl triple sec-likööriä

Leikkaa päärynä pieniksi kuutioiksi ja freesaa voissa. Lisää sokeri ja anna kevyesti karamellisoitua. Kaada likööri ja liekitä. Liekitys ei ole pakollinen, mutta siitä tulee kiva maku. Mutta jos et liekitä, niin älä myöskään lisää likööriä. Lisää inkivääri ja sitruunamehu ja keitä kunnes päärynät ovat kypsiä. Tarjoa panna cotan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Pannacotta, parhaita jälkiruokiani, tosin tietystä syystä teen sitä harvoin. Tietty syy on aivan liki ja muistuttaa joka päivä olemassaolostaan.
    Kastiketta kokeilen, onkin aivan uusi kokoonpano.

    VastaaPoista
  2. Ugh, sehän on niin kevyttä :D Mutta niin hyvää. Kastikkeelle annan laatutakuun!

    VastaaPoista