26.8.2008

Kerrankin ilman turhia jorinoita


Mökillinen punaviini-sienikastike

reilu nokare voita
2 salottisipulia
2 kourallista sieniä (täällä herkkutatteja + limanuljaskoja)
tuoretta timjamia
½ dl punaviiniä
½ dl lihalientä
½ dl paksua kermaa
1 rkl pilkottuja kapriksia

Pieni sipulit ja kuullota hetki voissa. Lisää pilkotut sienet ja paistele niin kauan, että nesteet haihtuu. Lisää timjami ja paistele taas pieni hetki. Lisää viini ja keittele niin kauan, että lähes kaikki viini on häipynyt. Lisää lihaliemi ja keittele taas muutama minuutti. Lisää kerma ja kaprikset. Suurusta, jos siltä tuntuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa punaiseksi paistetun naudan könsikkään kanssa.

3 kommenttia:

  1. Äläs nyt, sun kirjoitukset on niin loistavia! Tyli on mainio, ja aina löytyy joku"juttu". Ja hymy on näitä jorinoita lukiessa herkässä... :)

    VastaaPoista
  2. Oon aika paha läpättään ja eksyyn sivuraiteille :D

    VastaaPoista
  3. Mieki ihan eka kertaa poimin mesisieniä, kun tuntuivat olevan kuvauksen ja kuvankin perusteella niin selvä tapaus. Tuntuu aina niin mukavalta, kun on saanut uuden sienilajin koppaansa. (:

    VastaaPoista