28.12.2008

Keksin vaahdon


Heipä hei, hyvää iltaa. Joki oli taas eilen kaunis.

Mahdottoman vähätöinen ja maistuva jälkkäri syntyy aprikooseista. Jos herkusta haluaa salonkikelpoisemman, esimerkiksi 31.12. kemuihin, voi keittoveden korvata konjakilla tai jollain sopivalla jälkkäriviinillä. Jos kemuista haluaa salonkikelpoisemmat, voi kutsua minut mukaan. Jos minusta haluaa salonkikelpoisemman, kannattaa miettiä kutsua uudestaan.


Aprikoosi-kaurakeksivaahto
(7 annosta)

1 pss aprikooseja
vettä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3½ rkl omena(-aprikoosi)hilloa
14 kaurakeksiä

Keitä aprikooseja vajaa 10 minuuttia pienessä määrässä vettä, niin että ne pehmenevät. Jäähdytä. Vatkaa vaniljakastike löysäksi vaahdoksi ja sekoita hyvin joukkoon tuorejuusto.

Tee annokset kulhoihin. Laita jokaisen kulhon pohjalle hieman vaahtoa ja 1 keksi murusteltuna 5-6 osaan. Päälle puoli ruokalusikallista omenahilloa. Lisää vaahtoa, puolitettuja aprikooseja ja vielä kokonainen keksi. Vaikka pystyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti