24.6.2013

Lisukkeitahan on aina vaikea keksiä - muka

Hyvää oliiviöljyä, tuoreita vihanneksia, sitruunaa, valkosipulia ja tuoreita yrttejä. Eihän kuulosta pahalta? Tämä toimii esimerkiksi grilliruokien lisukkeenä, tai jos haluaa jatkaa, niin tämän voi syödä vaikka ihan itsenäisenä salaattinakin lisäämällä vaikka kuskusia. Lämpötilallakaan ei ole niin väliä, voi natustaa kuumana, kylmänä, helteellä, pakkasella tai sateella. Mutta kesäinen lisukehan tämä on kuten kuvasta voi päätellä.



Itselläni pöydässä oli: uusiipotui, graavattuu lohta, tätä ja Askondin hapanlimppuu.


Sitruunainen kukkakaali-porkkanapaahdos

oliiviöljyä
1 kukkakaali
2 porkkanaa
1 sitruunan kuori
suolaa
pippuria
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
oreganoa
persiljaa
minttua
basilikaa

Revi kukkakaali nupuiksi ja viipaloi porkkana ohuiksi siivuiksi. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Laita kukkakaalit ja porkkanat uunivuokaan, kääntele ne reilussa määrässä oliiviöljyä, heitä joukkoon kuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 170 asteessa 20 minuuttia, kääntele hieman, paista taas 10 minuuttia ja lisää pilkotut kynnet, sitruunan mehu ja ripaus ruokosokeria. Paista viitisen minuuttia, ota uunista pois ja sekoita joukkoon tuoreita yrttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti