19.5.2014

Hauki-fenkolihampurilainen = Jackpot

En hehkuta enempää, uskottavuus menee. Otsikko kertoo. 



Hauki-fenkolihampurilainen


Haukipihvit: (6 pihviä)

500 g haukea fileenä
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
½ dl korppujauhoja
kourallinen tilliä 
valkopippuria
suolaa

Vedä hauki kutterilla tai jollain muulla terällä hienoksi massaksi. Malta jauhaa, niin ruodotkin hienontuvat. Sekoita loput ainekset massaan. Paista koepala ja lisää suolaa tai pippuria tarpeen mukaan. Muotoile käsin pihveiksi ja paista reilussa voissa miedolla lämmöllä (3) molemmin puolin kauniin värisiksi. Pihvejä kannattaa valmistaa vähän isompi satsia kerrallaan, loput pakkaseen.


Hampurilaiseen

Ruisleipää (saa olla pyöreä kuin Reissumies mutta vähän littanampi.
reilusti fenkolia viipaloituna ja paistettuna
punasipulia viipaloituna ja paistettuna
majoneesia (sotke sekaan hieman chilitahnaa)
sinappia
suolakurkkua
tomaattia
salaattia
jugurttia (sotke sekaan hakattua tilliä ja ina sokeria)

Kokoa hamppariksi. Kastikepuolta saa laittaa reilusti, ettei jää kuivaksi. Suolakurkku on ehdoton. Voitelin alapuolen kevyesti kotisinapilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti