29.6.2015

Erittäin hyvä ja vähintäänkin helppo raparperimehu

Olen jo muutaman kerran tehnyt tätä mahtavaa raparperijuomaa. Aktiivisessa tekemisessä ei mene kuin muutama minuutti, toki mehun pitää antaa tekeytyä muutama tunti. Kyseessä on Sikke Sumarin ohje: olen tämän blogannut jo ennenkin, mutta koska kyseessä on niin laadukasta tavaraa, otetaan uusiksi.



Raparperimehu

1 kg raparperia
½ kg sokeria
2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
4 l vettä

Pilko raparperit isoon kattilaan, lisää sokeri ja hyvin pestyjen sitruunoiden mehut sekä kuoren raastettu keltainen osa. Kaada päälle kiehuva vesi. Anna seistä seuraavaan päivään, siivilöi ja pullota. Nauti juoma jääkylmänä, mieluiten kauniina kesäpäivänä.

Itse jatkan tätä vielä vedellä, sen verran makeaa on Siken tavara.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti