3.9.2015

Ranskalainen sipulikeitto

Varauduin jo virallisesti kesän loppumiseen ja varpaiden palelemiseen villasukilla ja ranskalaisella sipulikeitolla. Mutta shortsit on ja pysyy sanoi possu, kun kamelinnahkahousut vaatekaupan näyteikkunassa näki.

Ja hei, onhan tää ihan jäätävän hyvä soppa! Ihan perusaineita ja pitkää muhittamista. Söin itse pari päivää tyytyväisenä.

Ranskalainen sipulikeitto

4-5 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
50 g voita
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,3 rkl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 l kasvislientä
timjamia
persiljaa
mustapippuria myllystä
muutama siivu vaaleaa leipää
juustoraastetta

Kuori sipulit, puolita ja siivuta. Pilko valkosipulinkynnet. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää oliiviöljy. Heitä sipulit sekaan ja freesaile 10 minuuttia, älä anna ruskistua. Lisää suola ja sokeri ja anna muhia välillä sekoitellen vähintään puoli tuntia. Kauemmin parempi. Lisää öljyä tarvittaessa. Sekoita jauhot ja lisää kasvisliemi, muutaman timjamirannun lehdet ja hakattua persiljaa. Anna muhia hiljalleen 20 minuuttia. Lisää mustapippuri ja tarkista suola.

Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin. Paahda leipäviipale ja laita keiton päälle. Ja sitten juustoraastetta. Joku hieman voimakkaampi juusto toimisi kauniisti. Laita uuniin siksi aikaa, että juusto sulaa, voit myös käryttää grillivastusten alla.

Jos haluat vähän tuunata keittoa, niin korvaa osa keittoliemestä vaikkapa oluella esim. brown alella tai stoutilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti