18.8.2016

Kukkakaali-maapähkinäcurry

Hieman voi välillä oikaistakin. Erittäin mallikelpoinen curry valmistuu ihan pienellä valmiskastikkeen tuunaamisella: autenttisuus erehdyttäisi jopa Tenzin Gyatson. Citymarketissa huomasin erän Patak's Creamy Coconut & Peanut Saucea tarjouksessa ja kun tiesin tuotteen hyväksi, lätkin sitä ihan älyttömän määrän ostoskärryihin. No hei, eurolla kaksi tötteröa! Kassaneiti repi hartiahuivinsa ja kimononsa, kun oli nähtävästi itsekin ajatellut hamstrata tuotetta kotiinsa. Kyllä, hieman erikoinen asukokonaisuus kassalle, mutta kutsuin hänet kuitenkin myöhemmin syömään. 

Mutta siis loistava kastikepohja curryyn. Hieman kun itse lisää mausteita, homma on helppo kuin meitsi sunnuntaiaamuisin. Ja näin se valmistuu:



Kukkakaali-maapähkinkäcurry

kukkakaalia
vihreitä papuja
purkillinen Patak's kookos-maapähkinäkastiketta
3/4 purkillista vettä
rypsiöljyä
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
juustokuminaa
neilikkaa
inkivääriä
kanelia
kuminansiemeniä
suolaa
chiliä
tuoretta korianteria

Esikeitä kukkakaalin kukinnot ja vihreät pavut lähes kypsiksi. Freesaa pilkotut sipulit pannulla. Lisää kukkakaalit, pavut, kastike ja vesi. Mausta reilulla kädellä juustokuminaa, hieman vähemmän sitten muita mausteita. Chilillä pikkaisen potkua ja suolalla, no, suolaisuutta. Tuore korianteri kruunuksi. 

Tarjoa täysjyväriisin ja raparperichutneyn kanssa. Eikä turkkilainen jugukaan tässä varsinaisesti pahaa ole. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti