11.2.2017

Basilika-valkosipulimarinoitua appelsiinibroileria

Appelsiini on juuri nyt lähes herkullisempaa kuin jäätelö kesähelteillä. Jotta helteistä pääsisi edes vähän nauttimaan, sukelletaan Välimeren makuihin appelsiinibroiskun kanssa. Broiskujen marinointikaan ei ole välttämätöntä, voi ostaa ihan maustamattomia ja herkistää hieman suolalla ja pippurilla. Siinä tapauksessa soosiin voi laittaa valkosipulia ja basilikaa. Tämä on hyvää. 


Basilika-valkosipulimarinoitua appelsiinibroileria

4 broiskufileetä
1 keltasipuli
1 paprika
oliiveja
2 appelsiinia
500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
oreganoa
suolaa ja mustapippuria
rosmariinia

Marinadi: 

1 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä pilkottuina
kourallinen basilikaa silputtuna
0,5 rkl omenaviinitetikkaa
suolaa ja pippuria


Laita broiskufileet pussiin, sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada päälle. Kääntele. Anna marinoitua vähintään tunti. Paista broiskuista pinnat kiinni paistinpannulla. Siirrä kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.

Freesaa pilkottuja sipuleita ja paprikoita hetki pannulla. Heitä broiskujen seuraksi uunivuokaan ja raasta sekaan myös huolellisesti pestyä kuoren keltaista osaa. Purista kattilaan yhden appelsiinin mehu. Sekoita joukkoon tomaattimurska, pyree, oregano, suola, pippuri ja rosmariinia. (Jos sinulla on tuoretta rosmariinia, näyttävämmän näköisen saat, kun laitat oksia appelsiiniviipaleiden päälle.) Kiehauta, tarkista maku ja kaada broiskufileiden päälle. Kippaa joukkoon haluamasi määrä oliiveja ja viipaloi vielä appelsiinit. Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa täysjyväriisin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti